SUTRA ODLUKA O ŠKOLAMA – ŠTA SU MOGUĆA REŠENJA?

0

Na sednici Kriznog štaba koja će se održati u utorak, 11. avgusta, biće doneta konačna odluka o načinu na koji će se od septembra odvijati nastava u školama.

Postoji nekoliko rešenja o kojima se razmatra. Jedna od njih je podela odeljenja tako da u njima bude maksimalno po 15 dece. Dalje, razmišlja se da bude omogućen produženi boravak, da časovi budu skraćeni, da ih bude maksimum četiri. Između časova biće obavezna dezinfekcija prostorije, a deca će tokom odmora morati da nose maske.

Dalje se navodi da roditelji moraju učestvovati, odnosno voditi računa o zdravlju dece. Trebalo bi svako jutro da izmere temperaturu detetu i da ne šalju u školu dete kome je povišena temperatura.
Učenici koji su u višim razredima osnovne škole i srednjoškolci će moći da imaju i online nastavu, ali pretpostavka je da će se i to periodično menjati. Takođe, svi koji imaju praksu u srednjoj školi na istu će morati da idu.

STUDENTI NAJAVILI PROTESTE I TUŽBE – PETICIJA ZA UMANJENJE ŠKOLARINA

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar