SUD DONEO ODLUKU O OBUSTAVI RADOVA NA IZGRADNJI GONDOLE

0

Izgradnja žičare na Kalemegdanu izazvala je veliku pažnju javnosti, a kako mediji prenose, radovi na istoj su obustavljeni. Upravni sud je doneo odluku o privremenoj obustavi radova na Kalemegdanu. Ova informacija je prvobitno objavljena na sajtu Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu, koji je i podneo zahtev tom sudu za obustavljanje radova.

U ovom rešenju se navodi da se odlaže izvršenje rešenja Ministarstva građevinarstva kojim se daje građevinska dozvola za pripremne radove, do donošenja konačne odluke.

Zahtev koji je podneo Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu obrazložen je time da bi izvođenje radova na Kalemegdanu moglo da ima nenadoknadive posledice po kulturno dobro – Kalemegdansku tvrđavu i životnu sredinu.

Kako je navedeno u rešenju Upravnog suda, radovi na Kalemegdanu ne smeju biti nastavljeni dok sud ne donese konačnu odluku o zakonitosti građevinske dozvole.

U skladu sa rešenjem Upravnog suda, radovi na Kalemegdanu ne smeju biti nastavljeni dok sud ne donese konačnu odluku o zakonitosti građevinske dozvole, prenosi portal Mondo, a kompletno Rešenje i obrazloženje možete pogledati klikom na link ovde.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Mondo, Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar