STATUS SLUŽBENOG LICA KONTROLORIMA – ŠTA KAŽU NADLEŽNI

0

Kako se od početka godine dogodilo 12 napada na kontrolore karti u gradskom prevozu u Beogradu, iz kompanije Apeks najavljeno je da će tražiti veća ovlašćenja za svoje radnike.

Gostujući u Beogradskoj horonici na RTS-u, gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da osuđuje svaku vrstu nasilja i govorio o opcijama koje bi mogle u ovom slučaju da se primene. Kao mogućnost promene navodi uvođenje statusa službenog lica, kao i ovlašćenja za uzimanje dokumenata na uvid. Gradonačelnik takođe navodi da će rešenje problema „švercovanja“ biti prioritet u narednom periodu.

Sa druge strane, o ovom pitanju oglasio se Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Šabić takođe osuđuje nasilje i kaže da država treba da obezbedi sigurnost i bezbednost na radnom mestu za sve građene. Ipak njegovo mišljenje je da status službenog lica za konrolore ne bi promenio trenutno stanje. „Tom logikom svako bi mogao da zatraži status službenog lica, kao što su do sada to radili novinari, lekari…“ pojašnjava Šabić. Poverenik takođe napominje da vam kontrolor može tražiti ličnu kartu, ali da vi niste u obavezi istu da date.

info: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar