SRUŠENA NELEGALNO IZGRAĐENA DŽAMIJA U ZEMUN POLJU

0

Nelegalno izgrađena džamija u Zemun polju, koja se nalazila u blizini aerodroma i oba auto-puta, srušena je noćas uz prisustvo velikog broja pripadnika policije i žandarma, pa je tako propao i drugi pokušaj muslimanskih vernika da sagrade nelegalnu džamiju u prestonici.Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke građevinske inspekcije i krivične prijave. Srušen je sprat i potkrovlje.
U Beogradu postoji Bajrakli džamija dok su u Borči i Krnjači nikle mesdžide koje izgradnjom minareta mogu biti pretvorene u džamije. U vezi sa ovim događajem gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je objekat islamske zajednice u Zemun polju srušen u skladu sa zakonom i istakao spremnost gradskih vlasti na razgovor sa predstavnicima te zajednice o mogućnosti zakonskog rešenja za njihove potrebe.
Juče su se ispred nelegalno izgrađenog objekta okupili građani muslimanske veroispovesti koji su protestom pokušali da spreče rušenje ove divlje gradnje. Islamska verska zajednica u Beogradu, još od pre nekoliko godina ima nameru da gradi ukupno tri džamije. Izbor lokacija za izgradnju pao je na Čukaricu, Zemun i Borču.

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.