SREĐUJE SE BIVŠA ZGRADA BEOBANKE, U PLANU JE PRVA ZELENA FASADA U BEOGRADU! (FOTO)

0

Bivša zgrada Beobanke na Zelenom vecnu u Beogradu već neko vreme je bez ikakve namene, a prošle godine je konačno prodata (iz šestog pokušaja). Ova zgrada ipak neće postati hotel sa pet zvezdica, kao što je ranije najavljivano, već će postati zeleni poslovno-ugostiteljski soliter.

Projektantska firma Stattwerk iz Štutgarda je preuzela projekat obnove i prenamene bivše zgrade Beobanke. Oni imaju desetogodišnje iskustvo u radu na projektima  iz oblasti adaptacije, rekonstrukcije i revitalizacije stambenog, poslovnog i industrijskog prostora. Kako najavljuju na njihovoj facebook stranici, ova zgrada će biti energetski efikasna, a to planiraju da postignu korišćenjem obnovljivih izvora energije, reciklažom kišnice i otpadnih voda, upotrebom vetra.

Ovih dana je već počelo probno postavljanje zelenog zida, a po informacijama koje su dali, kada se budu završile urbanističke procedure i priprema adaptacije, biće potrebno još tri meseca za planiranje i vremensku optimizaciju projekta, a nakon toga, za izgradnju devet do dvanaest meseci.

zelena zgrada-projekat-beobanka

Stattwerk-zgrada Beobanka-zelena fasada

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar