SOKOLOVO OKO OD SUTRA NA ULICAMA BEOGRADA

6

SOKOLOVO OKO – Ranije smo već pisali o Sokolovom oku, novom sistemu koji će vršiti 24-satni nadzor, fotografisati i automatski prijavljivati vozače koji se nesavesno parkiraju u žutim traka, na pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, šinama, trotoaru.. Ovaj sistem, odnosno posebna terenska vozila komunalne milicije, njih ukupno 18, naći će se od sutra 27. jula na beogradskim ulicama

Kako mediji prenose, Grad je ovaj sistem uveo zbog velikog broja primedbi na nesavesne vozače, koji ne vode računa i bahato se parkiraju, ugrožavajući bezbednost pešaka i ostalih učesnika u saobraćaju. Pomenuta vozila opremljena su kamerom koja sa svih strana, a njima će upravljati komunalni milicioner koji će pisati kaznu. Ona će vozačima stizati na kućnu adresu.

Povezano:

SOKOLOVO OKO – KAKO IZGLEDAJU NOVA VOZILA ? (FOTO)

Oprema poseduje i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica, a na početku će biti pokrivene 96 ulica kojima prolazi javni prevoz. Tokom epidemije, iz ovog sistema izuzete su bolnice i kovid centri, a inače se neće primenjivati na taksi i dostavna vozila.

Prve nedelje, odnosno od sutra pa u narednih sedam dana, komunalna milicija će samo slikati bahate vozače i ove slike će biti objavljene u medijima, kako bi se javnosti skrenula pažnja, a naplata kazni ovim sistemom počeće 10. avgusta.

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA I IZMENE GRADSKOG PREVOZA ZBOG SNIMANJA REKLAME

Izvor: Telegraf

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

6 коментара

  1. Goran todorovic on

    To znaci da se u savskoj ulici gde je policija nece vise parkirati pokraj sina na zelenoj povrsini i ulici ?

  2. Bolje taj pljačkaški pohod koji nema veze sa komunalnim redom i sa protokom saobraćaja nazvati LEŠINAROV PLEN. Kažnjavaće se ljudi u gradu bez garaža i parking mesta i sprovoditi lešinarova pravda.

  3. Da budem jasan.ovde mi se cini samo su bitna vozila.sve to su mogli i bez tih vozila.pre bi reko da trebaju moralni ljudi.opet ce biti tu kad udju u uvid registracia vozila.ovom salji ovom nemoj intervenisao za njega taj i taj e ovo je nas covek.ovog nesmemo.e tako je kod nas bilo i bice a ta vozila ceim sluziti da se vozikaju dupeta.i pisace obicnim gradjanima kazne.

  4. Ja sam za, ali za svih jednako. Kad dodjem u BG ljutim se što na jednoj od dve traka stanu ustvari parkiraju. Ovo se sada u u NS dešava. Mora se ali i analizirati zašto je to tako. Zašto u velikim gradovima nema dovoljno parking a posebno parkhaus. Najlakše je kažnjavati a ne davati uslove za odredjene radnje/delovanje. Ti onda ispadne da se namerno harači. I još nešto, što ja smatram za veliki propust od strane tkz. Struke. U NS su napravili dve trake….i onda su postavili pešački prelate bez semafore!!! To je tek pravi idiotizam. Postavite tu obavezno semafore ili za pešake nadvožnjak ili kako se drugačije to naziva.

  5. Ali da ne brisete snimke skupih dzipova i besnih vozila sa privatnim tabl icama!!! Da opet ne nastrada sano bahati vozac srednje klase !!!

Ostavite komentar