ŠKOLSKI RASPUST DRUGAČIJI OVE GODINE I ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

0

Početak školske godine se ne menja, ali školski raspust ima nove termine kako je za list Danas izjavilo minisarstvo , ponovo je uveden mali jesenji raspust, dok je drugi deo zimskog raspusta sada kraći, ali će zato prolećni raspust biti duži. Jesenji raspust je predviđen 9. i 10. novembra kako bi bio spojen sa vikendom, pa će se učenici i nastavnici odmarati ukupno četiri dana.

Određeno je da zimski školski raspust bude tokom božićnih i novogodišnjih praznika i to od 30. decembra do 8. januara 2018, a drugi deo od 1. do 9. februara. Prvo polugodište se završava 31. januara, a drugo počinje 12. februara. Nakon toga učenike očekuje i prolećni raspust koji je predviđen da traje od 2. do 9. aprila.

Završne godine u gimnazijama raspuštaju se 24. maja, maturanti srednjih stručnih škola 31. maja, a ostali srednjoškolci 21. juna.

Osmaci završavaju školsku godinu 31. maja, dok ostali osnovci na školski raspust odlaze 14. juna.

Verski praznici će se takođe računati u neradne dane, pa tako učenici i zaposleni u školi imaju pravo da izostanu u dane sledećih verskih praznika:

-pravoslavci na prvi dan krsne slave,

-pripadnici Islamske zajednice na prvi dan Kurban-bajrama i ramazanskog bajrama,

-pripadnici jevrejske zajednice na prvi dan Jom Kipura.

-Neradni je i prvi dan Božića, a tokom uskršnjih praznika ne radi se od Velikog petka do drugog dana Uskrsa.

Probni završni ispit predviđen je za 13. i 14. april, a mala matura za 18, 19. i 20. jun. Prijemni ispit za upis u bilingvalna odeljenja održaće se 26. maja, u muzičkim i umetničkim školama od 1. do 3. juna, a u baletskim od 3. do 5. juna.

Kod specijalnih škola i dalje važe drugi datumi. Provera znanja za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja biće 2. juna, u filološkim gimnazijama 2. i 3. juna, a prijemni za upis u odeljenja za obdarene za fiziku i informatiku održaće se 3. juna. Predaja dokumentacije za upis u Sportsku gimnaziju predviđena je za 2. i 3. jun.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar