SINDIKAT PKB-A: POČETNA PRODAJNA CENA 4 PUTA MANJA OD REALNE

0

Objavljen je tender za prodaju imovine PKB korporacije, kao i zavisnih društava – Ekolaba, Instituta PKB Agroekonomik Veterinarske stanice PKB. Početna cena je 104,5 miliona evra, a rok za podnošenje ponuda je 10. septembar.

Prodaje se ukupno 16.785 hektara zemljišta na Paliluli, u Surčinu i Zrenjaninu, kao i građevinski objekti, oprema, zalihe i stoka. Početna cena na tenderu je 50% procenjene vrednosti, a u iznos nije ušla procenjena vrednost stada. Cena stada biće utvrđena prema propisu neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100% procenjene vrednosti stada na dan popisa.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Samostalni sindikat PKB upozorio je da je početna cena na tenderu najmanje četiri puta niža od realne. Oni su od ministarstva zatražili odogovor zašto je cena manja nego 2015. godine, ako se uzme u obzir da cena zemljišta raste. Mistarstvo je obećalo objašnjenje za takvu cenu.

Pravo učešća na tenderu imaju pravna lica koja se pretežno bave poljoprivredom ili/i trgovinom poljoprivrednih proizvoda. Uslov je da su u prethodnoj godini samostalno ili na konsolidovanom nivou ostvarili prihod od minimum 400 miliona evra.

Za PKB zainteresovani su u prethodim godinama bili Industrija mesa Matijević, MK Komerc, AL dahra iz UAE, kao i neimenovani investitori iz Velike Britanije, Singapura i Kine.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar