SA BUS PLUS-OM USKORO I U PANČEVO?

0

Kako mediji prenose, grad Pančevo bi sledeće godine mogao da se nađe u Bus plus sistemu. Studija koja je obavljena pokazala je da postoji višestruka korist zajedničke autobuske linije od glavne stanice u Pančevu do Pančevačkog mosta. Grad Pančevo je još u maju naručio ovu studiju, koju su izradili Saobraćajni fakultet u Beogradu i PTC – Public Transport Consult firma iz Beograda.

Studija je pokazala da na ovoj liniji, između 6 i 8 časova radnim danom putuje 1.440 putnika. Predložena je buduća poluekspres linija, koja bi od Pančeva do beogradskog Pančevačkog mosta imala ukupno 6 stajališta i kojom bi saobraćalo 10 autobusa u jutarnjem špicu, a u popodnevnom 7 autobusa. Prvi polazak bi bio u 4.45h, a poslednji u 00.22h, ukupno tokom 24h bilo bi 87 polazaka autobusa u oba smera.

U studiji su izračunate i cene karata, koje bi važile za dalji javni prevoz u Beogradu. Personalizovana karta za zaposlene mesečno bi koštala 4.490 dinara, ista takva za đake i studente po 2.000 dinara, ostale personalizovane mesečne bi koštale 2.000 dinara dok bi se nepersonalizovana karta naplaćivala 179 dinara od Pančeva do Beograda i sa vremenskim trajanjem za javni prevoz po Beogradu.

Da se podsetimo, u aprilu ove godine dva gradonačelnika, Saša Pavlov i Siniša Mali, potpisali su sporazum koji je označio početak projekta integrisanja prevoza.
Izvor: E-kapija

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar