RUŠE SE NELEGALNI OBJEKTI NA PALILULI

0

Danas je počelo rušenje nelegalnih objakata na Paliluli, tačnije na uglu Cvijićeve i Bulevara despota Stefana. Uklanjanju je prisustvovao i glavni gradski urbanista Milutin Folić i izjavio da će se umesto nelegalnih objekata napraviti urbani džep. Folić je dodao da je Opština Palilula među prvima odgovorila na želu Grada Beograda da se javne površine očiste od nelegalnih objekata i da se taj prostor vrati građanima, istakavši da je na Paliluli već uklonjeno više od 40 objekata.

On je dodao da su Opština Palilula i njen predsednik Aleksandar Jovičić među prvima prepoznali želju Grada Beograda da se javne površine očiste i konačno vrate svim sugrađanima, istakavši da je na ovoj opštini već uklonjeno više od 40 divljih objekata.

Ovaj trend nastavlja se na opštinama Vračar i Savski venac, a gradski arhitekta podseća da je nedavno srušena jedna apoteka, koja se nalazila u Karađorđevom parku, na uglu Pasterove i Bulevara oslobođenja.

„Uklonjen je i niz objekata koji su se nalazili na uglu Birčaninove i Bulevara oslobođenja. Rekonstrukcijom ove ulice koja je u toku dobićemo prostore koji će biti vraćeni sugrađanima. Već je napravljena jedna česma koja se nalazi u Pasterovoj ulici na mestu gde se ranije nalazio nelegalni objekat. Takođe je u toku uklanjanje divljih objekata oko Kalenić pijace i ja mogu da kažem da je to danas postao trend u Beogradu“ rekao je Folić.

U sklopu sređivanja ugla Cvijićeve i Ulice despota Stefana, najavljena je i rekonstrukcija fasade stambene zgrade iz dvadesetih godina koja se nalazi na tom uglu.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar