RODITELJI REVOLTIRANI – IZ VRTIĆA KRILI DA TRI DANA NEMAJU VODE?

0

Prema rečima revoltiranih i zabrinutih roditelja čija deca idu u vrtić Anđelak predškolske ustanove Savski venac u Beogradu, oko 150 dece koja idu u ovu ustanovu tri dana nisu imali vode, funkcionisali su u nehigijenskim uslovima, a o tome niko nije obavestio roditelje.

Do ovoga je došlo usled kvara na vodovodnoj mreži. Osim što mališani u ovoj ustanovi nisu mogli da operu ruke ili koriste čist toalet, roditelji navode da jedan dan nisu imali ni vodu za piće. Roditelji su svesni da se kvarovi događaju, međutim ono što je izazvalo ljutnju jeste što ih niko o tome nije obavestio. Oni takođe navode da je voda za piće stigla u utorak, u sredu je stigla cisterna, a u četvrtak je na česmama bila zamućena tehnička voda, koja nije za piće.

Danas je na ulazu u vrtić posavljeno obaveštenje da je voda došla, ali da još uvek nisu sigurni u ispravnost iste. Kako je navela Dušica Jovičić, pomoćnica direktora PU Savski venac, zapravo je bio smanjen pritisak vode i nisu hteli da o tome obaveste roditelje dok ne dobiju konačan odgovor od Vodovoda, kao i da nije tačno da deca nisu imala vodu za piće. Ona je za Kurir navela da je danas već sve normalno, ali je voda za svaki slučaj poslata na uzrokovanje u Gradski zavod za javno zdravlje.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Treća strana, Grad Beograd, tvrdi da su roditelji na vreme obavešteni usmenim i pismenim obaveštenjem u vrtiću. Iz gradske službe za informisanje je saopšteno da je u ponedeljak i utorak pritisak vode bio slabiji uz povremeno nestajanje, zbog radova na vodovodu, a u sredu je kvar otklonjen.

Izvor: Kurir, Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar