REPROGRAM DUGA I ZA VODU – KOJI SU USLOVI?

0

REPROGRAM DUGA I ZA VODU – JKP Beogradski vodovod i kanalizacija na osnovu Zaključka Gradskog veća, sprovodi akciju Reprograma duga koji obuhvata glavnicu duga, kamate, sudske troškove i troškove izvršnog postupka, za sve korisnike usluga iz kategorije fizičkih lica i preduzetnika.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu željeni model otplate preostalog duga, i to:

– otplata duga odjednom (jednokratno plaćanje) čime se ostvaruje popust u iznosu od 15%
– otplata duga na tri mesečne rate čime se ostvaruje popust u iznosu od 12%
– otplata duga na šest mesečnih rata čime se ostvaruje popust u iznosu od 10%
– otplata duga na dvanaest mesečnih rata čime se ostvaruje popust u iznosu od 5%

Tokom primene i poštovanja uslova Reprograma, kao i pogodnosti koje on nudi, obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da plaćaju tekuće obaveze pored rate za reprogramirani dug.

Reprogram duga mogu potpisati korisnici koji duguju više od tri meseca, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, korisnici koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, kojima su postupci u toku pred nadležnim sudovima, ali i po pravosnažnim presudama i rešenjima o izvršenju, kao i korisnici koji su u prethodnim godinama pristupali reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate.

Reprogram može da se potpiše u periodu od 18. novembra do 31. decembra 2019. godine, svakim radnim danom od 8 do 15 časova, u prostorijama Beogradskog vodovoda i kanalizacije, u Ulici kneza Miloša 27, na trećem spratu.

Izvor: Beogradski vodovod i kanalizacija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar