REKORDNA POSETA TURISTA BEOGRADU I POVEĆAN PRIHOD OD TURIZMA

0

U prvih šest meseci ove godine zabeležena je rekordna poseta Beogradu i značajno je povećan prihod od turizima. Beograd je oduvek važio za grad koji strani turisti rado posećuju zbog njegove bogate istorije ali i zbog brojnih kulturnih i zabavnih sadržaja. Kako je direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag popović izjavio, u prvih šest meseci ove godine registrovano je oko milion noćenja u beogradskim smeštajnim kapcitetima, čime je zabeležen rekordni rezultat. On, takođe, kaže i da je u odnosu na isti period prošle godine, prihod od turizma za oko 100 miliona evra veći.

Prilikom svog gostovanja na RTS-u, direktor TOB-a je rekao da je srpsku prestonicu  posetilo 18 odsto više stranih turista u odnosu na isti period 2016. godine. Najbrojniji gosti bili su Turci. Turiste iz inostranstva privlače manifestacije i događaji u Beogradu a takođe su zainteresovani i za kulturu i tradiciju. Takođe, Beograd obiluje zabavom i bogatim noćnim životom.

Iako u najvećem broju naš glavni grad posećuju Turci, najduže se u njemu zadržavaju Izraelci. Zabeleženo je čak 649 odsto više noćenja Izraelaca u odnosu na isti period prošle godine, tako da je u prvih šest meseci 2017. godine bilo 52.605 noćenja gostiju iz Izraela. Izraelci dolaze u Beograd turistički ali i zbog poslovnih obaveza, jer se puno kompanija iz ove zemlje bavi izgradnjom tržnih centara i poslovnih i stambenih kompleksa u Beogradu. Neki od primera su Zemun park i Aviv park a gradiće i na mestu bivšeg MUP-a i američke ambasade u ulici Kneza Miloša.

Zanimljiva je činjenica da su dve izraelske kompanije uvele pored redovnih linija i čarter letove, tako da se Izraelci za samo 2,5 sata mogu naći u Beogradu.

Beograd rado posećuju i Kinezi, pa je i broj njihovih poseta porastao. Takođe, rado ga posećuju i Nemci, Hrvati, Rusi, Slovenci, Bosanci, Italijani…

Broj poseta stranih turista našoj prestonici raste jer je Beograd atraktvian zbog mnogobrojnih sadržaja, a turisti mogu da uživaju u njegovim lepotama, u dobroj hrani, u autentičnosti Skadarlije, da se opuste na splavima i da provedu vreme u šopingu i nezaboravnom noćnom provodu.

Naravno, nezaobilazne su i posete Avali, Kalemegdanu, Hramu Sv. Save, Adi Ciganliji, Zemunu…

Izvor: Blic

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar