REKONSTRUKCIJA TRGA NIKOLE PAŠIĆA – SKLANJA SE ČUVENA FONTANA?

3

Kako je najavljeno, rekonstrukcija Trga Nikole Pašića trebalo bi da počne i završi se 2020. godine, a uz to se obnavlja i Bezistan, kao i prostor oko Doma Narodne skupštine.

Trg Nikole Pašića zamišljen je kao velika, slobodna površina sa dosta zelenila, a u planu usvojenom pre tri – četiri godine nije planirana fontala. Postoji ideja da se voda zadrži u nekom obliku, ali postoji mogućnost da čuvena fontana na toj lokaciji više ne postoji.

Bezistan će takođe biti uređen kada se bude radilo na Trgu Nikole Pašića, kao i park kod Doma Narodne skupštine, a planirana je i izgradnja javne podzemne garaće na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice.

izvor: ekapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

3 коментара

  1. pa planiraju da zavrse pred izbore, a da u sklopu triskova rada na izgradnji svega ovog bude 30% za kupovinu glasova … i dovozenje prijavljenih iz svih krajeva srbije u bg ..

  2. Učili su me da volim svoj rodni grad. Nisam tu samo ja rođena, već i moj otac koji ima 98 i moj deda…Ali šta od mog grada uradiste ??? Sem što ovih dana ceo grad smrdi, kao da smo u jednom velikom svinjcu, i pre se može nazvati Smrdigrad nego Beograd….ovaj grad je postao i raskopan, nefunkcionalan, neprohodan, neprepoznatljiv, prenaseljen i nadasve preskup za život. Žao mi je ali ovo više nije onaj rodni grad, grad u kojem sam se rodila i odrastala 🙁 Ovo je grad, gde je vlastima bitno da dođu strani turisti koji će biti oduševljeni, a kojima apsolutno nije bitno kako žive njihovi građani i da li imaju uopšte da prežive. Ni malo mi nije žao što ću uskoro otići iz njega i preseliti se na selo, jer ću jedino tako moći da preživim. U Beogradu i onako nema posla za nas +50!

  3. Da li je moguce da kamen na kamenu posle njih nece ostati. Svoje istorije se odricu samo praznoglavci. Ovo vec sada vise nije Beograd te mu slobodno i ime mozete promeniti.

Ostavite komentar