RADOVI SU U TOKU, KAKO SADA IZGLEDA SKADARLIJA? (FOTO)

0

Najpoznatija i najstarija boemska četvrt Beograda, Skadarlija, je trenutno u jednom delu potpuno neprepoznatljiva. Razlog za to su radovi na rekonstrukciji kaldrme koji su počeli ranije ovog meseca, a pored kaldrme rekonstruisaće se i vodovodne cevi u ovoj ulici.

Rekonstrukcija je počela 16. oktobra, a trenutno se uređuje deo od Strahinjića Bana do Jevremove ulice. Planirano je da ova faza radova traje ukupno 60 dana, a nakon novogodišnjih praznika počeće se sa uređenjem dela Skadarlije od Jevremove do Zetske ulice, a poslednji deo sređivanja biće od Zetske ulice do Bulevara despota Stefana.

Pre letnje sezone, obnovljena je Skadarlijska česma po originalnom projektu arhitekte Uglješe Bogunovića iz 1966. godine, u vrednosti od 6,5 miliona dinara. Na samoj česmi izvršena je sanacija vodovodnih i kanalizacionih cevi, kao i velikih i malih bronzanih medaljona. Sanirane su poklopne kamene ploče i korito česme. Pored same česme, sanirane su stepenice, trotoar u neposrednoj blizini česme, a postavljena je klupa na mesto na kome je bila i predviđena po projektu iz 1966. godine.

skadarlija-radovi

beograd uživo

skadarlija-radovi

beograd uživo

skadarlija-radovi

beograd uživo

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar