RADNO VREME PRODAVNICA I PIJACA ZA PRAZNIKE

0

Prema Odluci o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda propisano je minimalno radno vreme.

Dežurne prodavnice, pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) radiće u ponedeljak 31. decembra najmanje od 9h do 18h. U utorak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, dok u sredu, 2. decembra moraju da rade od 9h do 12h.

U nedelju na Badnji dan, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9h do 18h, dok na sam Božić mogu biti zatvorene.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda moraju da rade 24 sata, dok ostale benzinske stanice u gradu moraju da rade najmanje od 6h do 20h,

Na dane državnog praznika, 1, 2. i 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da najmanje tri dana pre državnog praznika istaknu radno vreme na vidnom mestu u objektu.

GRADSKE PIJACE

Iz Gradskih pijaca stiže obaveštenje o radnom vremenu tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Sve zelene pijace će u ponedeljak, 31. decembra raditi uobičajno od 6h do 19h, dok će 1. januar i 7. januar uglavnom za sve biti neradan dan. Prvog dana nove godine i na Božić radiće jedino pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode Dušanovac i to skraćeno, od 6h do 13h. U sredu, 2. januara, sve zelene pijace radiće od 6h do 13h.

Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu, popularni Buvljak, 31. decembra radi uobičajno od 8h do 16h, dok će 1. januar i 7. januar biti neradan. Dušanovac prodaja iz vozila u ponedeljak, 31. decembra, obavljaće se do 22h, 1. januara i na Božić će biti neradani dani, a 2. januar će se raditi skraćeno do 14h. Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac, takođe radi uobičajno 31.12. do 19h, dok prvog dana godine i na Božić neće raditi. Isto važi i za TC Krnjača, odnosno cvetnu pijacu.

Garaža na pijaci Zeleni venac, neće raditi jedino 1. januara i na Božić, dok će ostalim danima biti otvorena po redovnom radnom vremenu.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar