PUŠTEN U SAOBRAĆAJ NOVI MOST NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA

1

MOST NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA – Danas je u saobraćaj pušten most na Savi na obilzanici oko Beograda. Radovi na izgradnji ovog mosta počeli su u februaru 2016. godine i na njemu je prvi put primenjena nova tehnologija, takozvana tehnika liftovanja velikih delova konstrukcije.. Vrednost radova iznosila je oko 4,2 milijarde dinara i u pitanju je zajam Evropske investicione banke.

Most je dužine oko dva kilometra, a projektom je predviđena izgradnja leve trake autoputa iza mosta u zoni petlje Ostružnica dužine jednog kilometra, kao i uklapanje dve rampe petlje Ostružnica u novoizgrađeno stanje. Ukupna dužina mosta je tri kilometra. Završetkom mosta obilaznica oko Beograda praktično postaje funkcionalna u punom profilu autoputa u dužini od skoro 27 kilometara.

Obilaznica će povezati i magistralne puteve ka Obrenovcu i Valjevu, Čačku i Kraljevu i Ralji i uklopiti u pravac ka Nišu kod Bubanj Potoka.

ŠTA SE DEŠAVA SA RADOVIMA NA PROKOPU? (FOTO)

POSTAVLJEN PRVI DRIVE UP BANKOMAT ZA VOZAČE

Izvor: Blic Biznis

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. A gde je u celoj ovoj priči postoječi Ostružnički most? Sa koje strane ovog novoizgrađenog mosta – preme Beogradu ili prema obrenovcu??

Ostavite komentar