DANAS PROTEST U NOVOM BEOGRADU

0

U novobeogradskom Bloku 45, danas u 18 časova, održaće se protestno okupljanje građana, a razlog je početak izgradnje nove NIS-ove benzinske pumpe u blizini stambenih zgrada i na oko 150 metara od škole.

Kao da to nije dovoljno, predviđeno je da uz pumpu budu izgrađeni i rezervoar, pretakalište za tečni naftni gas, kao i kavez sa plinskim bocama. Okupljanje i obraćanje govornika biće u ulici Jurija Gagarina kod broja 183.

I pored protesta koji su bili organizovani u avgustu i potpisane peticije sa više od 1000 građana, u subotu, na državni praznik, počeli su pripremni radovi za izgradnju pumpe. Ovo je već peta pumpa na relaciji od samo 2 km dužinom ulice Jurija Gagarina, a već postoje četiri pumpe u blokovima 61, 63, 70a, dok je pumpa u bloku 70 trenutno u fazi proširenja.

Građani Novog Beograda, a posebno bloka 45, smatraju da im nije nepohodna još jedna benzinska pumpa u kraju i kažu da nisu bili adekvatno obavešteni da se u njihovoj blizini planira potencijalno opasna, i po životnu okolinu štetna građevina.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar