PROSLAVA DANA VOŽDOVCA I OBELEŽAVANJE VOŽDOVAČKE SLAVE

0

Danas počinje trodnevni program obeležavanja Dana Voždovca, a ova opština će proslaviti i svoju slavu Sv. Andreja Prozvanog. Stanovnike ovog dela grada očekuje sledeći program:

Ponedeljak, 11. decembar

U 10h izložbom Dela, a ne reči koja će biti održana u Šumicama, zvanično će početi manifestacija.

U 17:30 u spotskoj sali u Šumicama (Ustanička 125c) počinje humanitarni košarkaški turnir, pod nazivom Voždovac i Grad Beograd za decu bez roditeljskog staranja Jovan Jovanović Zmaj. Na turniru će igrati predstavnici voždovačke opštine i Grada, direktor Doma Jovan Jovanović Zmaj i njegov štićenik i mnogi drugi. Učešće će uzeti Aleksandar Savić, Aleksandar Mirković, Slavko Gak, Dragomir Petronijević, Goran Trivan i naši proslavljeni sportisti Ivica Kralj, Milan Gurović, Igor Rakočević, Nataša Kovačević, Tanja Petrović, Dušan Borković i drugi. Program će voditi Predrag Popović Pop.

Utorak 12. decembar

Od 10h do 12h namlađi stanovnici ove brogradske opštine moći će da uživaju u muzičkom programu koji će za njih biti izveden u Šumicama.

U 14h počinje svečana sednica Skupštine opštine Voždovac, na kojoj će Povelja Zaslužni građanin, za dostignuća u oblasti sporta biti dodeljena Tanji Petrović.

U 17h počinje program za učenike osnovih škola.

U 21h stanovnici Voždovca će moći da prisustvuju koncertu starogradske muzike i domaćih hitova.

Sreda, 13. decembar

Povodom proslave slave opštine Voždovac, Sv. Andrej Prozvani, u 9h će početi sveta arhijerejska liturgija u  crkvi Preobraženja Gospodnjeg (Kruševačka bb). U 10h će krenuti liturgija do zgrade opštine Voždovac i tamo će, uz prisustvo gostiju, biti presečen slavki kolač.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar