PROŠIRENJE PEŠAČKE ZONE I TRAMVAJ OD SLAVIJE DO KALEMEGDANA?

0

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove raspisali su ponovo tender za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove ulice. Tender obuhvata i izradu idejnog rešenja travajske deonice Slavija – Kalemegdan.

Rok za ponude je 16. mart, a prema rečima gradskog urbaniste Marka Stojčića, izrada dokumentacija bi trebalo da bude gotova do kraja godine.

Što se pešačke zone tiče, radi se o potezu potezu Vasina, Uzun Mirkova ulica, sa delom Ulice kralja Petra i Akademskim trgom. Na ovom predmetnom proširenju će se raditi u sedam faza: od Trga republike do Kneginje Ljubice, pa potom do Studentskog trga. U trećoj fazi radiće se Akademski trg ispred Filozofskog fakulteta, a onda slede radovi na Studentskom trgu. Potom će se raditi od Studentskog trga do Ulice kralja Petra, pa onda i deo od Knez Mihailove do Uzun Mirkove. Na kraju, sedma faza obuhvatiće uređenje Uzun Mirkove od kralja Petra do Tadeuša Košćuška.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar