PRONAĐENA DEVOJČICA SA GITAROM, REAGOVAO CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

0

Pre nekoliko dana, društvenim mrežama se proširila slika devojčice stare 4-5 godina koja sa gitarom prosi u centru Beograda odnosno na Terazijama. Ispred devojčice je kutija i poruka na kojoj piše Skupljam za hranu.

Inkeddevojčica-terazije_LI

foto: Twitter / Screenshot

Devojčica je identifikovana od strane nadležnih, a kontakirani su i njeni roditelji. Oglasio se i Gradski centar za socijalni rad koji je upozorio roditelje da će im ukoliko se ovakve situacije ponove dete biti oduzeto.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Radnici nadležnog Odeljenja su ubrzo nakon pojavljivanja ove slike u medijima utvrdili identitet roditelja,  stanje u kom se dete nalazi kao i razloge zbog kojih se ono našlo na ulici, nakon čega su roditelji upoznati sa svojim pravima i obavezama i oštro upozoreni da mogu snositi ozbiljne posledice.

Kako navode sugrađani, ovo nije usamljen slučaj, jer se na gradskim ulicama često mogu videti deca kako prose, sa natpisima kao što su Gladan sam, Hladno mi je, a ljudi im i dalje ostavljaju novac iako znaju da te pare idu ljudima koji nažalost iskorišćavaju ovu decu.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar