PRIJEM OBOLELIH NA JOŠ JEDNOJ LOKACIJI U GRADU?

0

PRIJEM OBOLELIH – Verovatno ste već čuli ili pročitali informaciju da je na Beogradskom sajmu namešteno 3.000 bolničkih kreveta, kao i da će već sutra skoro sve biti spremno za prijem lakše obolelih građana od korona virusa.

Nedavno su akademci dobili poziv da u što kraćem roku dođu po svoje stvari ostavljene u sobama po iseljenju iz Studenjaka, a kao razlog za to, na sajtu ove ustanove, navodi se što je u u borbi za živote i zdravlje neophodno da se Studentski grad stavi na raspolaganje našim lekarima.

U saopštenju se dodaje i sledeće:

Ukoliko odgovorni lekari i struka procene da su im studentski domovi potrebni za lečenje, moramo ispuniti ovaj zahtev prema zakonu, ali i ljudski. Očekujemo definitivnu odluku nadležnih organa o tome da li će se domovi koristiti za ovu namenu. Verujmo lekarima koji izlažu svakodnevno svoje zdravlje riziku i verujmo svojoj državi.

Iskreno se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje doživljavate i molimo da svi to shvatimo kao naš doprinos u borbi države za ljudske živote, stoji u objašnjenju studentima

Stanari Studentskog grada imaju da iznesu stvari do danas u 14h. Uz dogovor sa upravom mogu to učiniti i kasnije.

Ovo obaveštenje akademci su dobili nedelju dana nakon što su bili prinuđeni da svoje ključeve predaju i napuste objekat zbog suzbijanja širenja korona virusa. Tada im je rečeno da svoje stvari mogu poneti sa sobom ili ih ostaviti u sobama, što je izazvalo revolt kod mnogih kada su dobili obaveštenje da sve svoje predmete moraju izneti. Mnogi su već otputovali u svoja rodna mesta, a međugradski prevoz ne funkcioniše već neko vreme.

Iz Studentskog centra su takođe obećali beneficije onima koji se odazovu i odnesu stvari iz svojih soba, među kojima je i oslobađanje plaćanja stanarine.

LEJZIBEGOVI, TELEVIZORI, STO ZA STONI TENIS… – KAKO ĆE IZGLEDATI SMEŠTAJ NA SAJMU?

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: Politika

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar