PREDSEDNIK TURSKE ERDOGAN DOPUTOVAO U BEOGRAD, PRETPOSTAVLJA SE ZATVARANJE POJEDINIH ULICA

0

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sinoć je sleteo na aerodrom u Beogradu čime počinje njegova dvodnevna poseta Srbiji. Današnji dan provešće u Beogradu, dok je sreda planirana za posetu Novom Pazaru, nakon čega će se Erdogan i njegova delegacija uputiti ponovo u Beograd zbog planiranog povratka u Tursku.

Za danas je planiran svečani doček predsednika Turske u Palati Srbije, nakon čega će Erdogan i Vučić obaviti tet-a-tet razgovore. Planirana je i konferencija za medije, prisustvo na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija – Turska, kao i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Što se stanja na beogradskim ulicama tiče, nije poznata tačna ruta kojom će se truska delegacija kretati. Najavljeno je oko 3.000 domaćih policajaca, a procenjuje se da će mere bezbednosti u gradu biti veće nego pri skorašnjoj poseti dvojice predstavnika Rusije i Amerike.

Kako je Palata Srbije na spisku mesta gde će se naći dvojica predsednika, pretpostavlja se potpuno ili delimično zatvaranje bulevara Mihajla Pupina i Nikole Tesle, a moguće i okolnih saobraćanica. Iz GSP-a kažu da promena režima vozila najverovatnije neće biti, već da će se po nalogu policije samo zaustavljati autobusi, tramvaji ili trole, dok kolona ne prođe. Ta čekanja ne bi trebalo da su duga, međutim zbog već postojećih radova i gužva u gradu, apeluje se na strpljenje.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar