POSLODAVCI ZLOUPOTREBLJAVAJU DRŽAVNU POMOĆ, ALI DOKAZA NEMA?

0

Iz Ministarstva za rad ističu da oni skoro svakodnevno dobijaju prijave od strane radnika da poslodavci zloupotrebljavaju pomoć države, u vidu isplaćenih minimalaca.

Podsećamo, poslodavci koji su se odlučili da prihvate ekonomske mere koje je država obezbedila dobili su za sve zaposlene po tri minimalca, odnosno za aprilsku, majsku i junsku platu. Takođe, oni koji su prihvatili, dobiće 60% od iznosa minimalca po radniku za avgustovsku i septembarsku platu. Novac se dobija na poseban „kovid“ račun koji može da se uplati samo radnicima na račun.

Kada po prijavi radnika inspekcija izađe na teren u ove firme, ne mogu da pronađu materijalne dokaze, a prema rečima minstra za rad Zorana Đorđevića, radnici ne žele da svedoče o tim zloupotrebama.

Povezano:

KADA JE ISPLATA 60% MINIMALCA?

KORONA MINIMALAC – KO IMA PRAVO, ŠTA SU USLOVI ZA POSLODAVCE?

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar