POPUŠTAJU SE MERE, A ŠTA AKO OPET SKOČI BROJ ZARAŽENIH?

0

Mere donete u cilju sprečavanja epidemije korona virusa polako se popuštaju, pre svega po pitanju otvaranja pojedinih grana privrede. Sve to podrazumeva veći broj radnika na poslovima, a samim tim i veći broj ljudi na ulicama i u gradu.

Pojavilo se pitanje šta će se dogoditi ukoliko se ustanovi da se zaraza ponovo nekontrolisano širi i da skače broj obolelih. Odgovarajući na ovo pitanje dr Predrag Kon rekao je bi uz preporuke distanciranja i korišćenja maski i zaštite ovo trebalo da se izbegne, ali da će i kod najmanjeg broja obolenih Krizni štab reagovati.

To onda podrazumeva da ćemo se vratiti na sve prethodno donete, pa ukinute mere, a za oštrijima struka smatra da neće imai potrebe, osim u slučaju novog talasa u poznu jesen ili zimu.

Povezano:

DA LI ĆE BITI DUŽI POLICIJSKI ČAS ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE?

DUŽE ŠETNJE ZA NAJSTARIJE SUGRAĐANE

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar