POEZIJA DESANKE MAKSIMOVIĆ IPAK OSTAJE U ŠKOLAMA

0

Javnost je ostala u šoku kada pojavila odluka komisije Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja da se poezija Desanke Maksimović izbaci iz programa za treći i četvrti razred gimnazije.

Prema toj odluci, zbirka Tražim pomilovanje izbačena je iz programa četvrtog razreda, a u trećem izbačen je izbor iz poezije, sa obrazloženjem da se to delo „ne uklapa u okvir epohe“.

Nakon što su se mnogi pobunili, na vanrednoj sednici Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije većinom glasova odlučeno je da poezina Desanke Maksimović ostane u školskom programu, u punom obimu.

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar