POČINJU RADOVI NA AERODROMSKOM PUTU

0

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da danas počinju radovi na Aerodromskom putu, od autoputa do nadvožnjaka na katastarskim parcelama koje pripadaju Beogradu.

Sanacija podrazumeva kompletnu obnovu asfalta ukupne površine 22.000 metara kvadratnih, a po nalogu JP Beograd putevi kao investitora. Radovi podrazumevaju i ugradnju novih ivičnjaka ka srednjem razdelnom travnatom pojasu dužžine 2.700 metara, ugradnju novih slivnika sa pripadajućim vezama u cilju rešavanja odvođenja površšinskih voda, postavljanje nove elastično odbojne ograde na bočnim ivicama saobraćajnica dužžine 3.900 metara. Takođe, biće postavljane bočne veze za eventualnu kasniju ugradnju sistema navodnjavanja srednjeg razdelnog pojasa – „kap po kap“, kao i obeležžavanje nove horizontalne signalizacije.

Radovi će se izvoditi u više faza, a to će podrazumevati i preusmerenja ili delimičnog zatvaranja saobraćaja, sve u dogovoru sa upravom Aerodroma i saglasnostima, rešenjem Sekretarijata za saobraćaj, kako bi pristup putnika terminalima bio u što manjoj meri otežžan.

Prema rečima gradskog menadžera, „vrednost radova je 102.000.000 dinara, a rok zavšretka zavisi od faza zatvaranja i protočnosti saobraćaja obzirom da je sezona letova u jeku“.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar