POČINJE SA RADOM GARAŽA „OBILIĆEV VENAC“, PRIJAVA ZA MESEČNE KARTE JE U TOKU

0

Danas se otvara renovirana garaža Obilićev venac, sa 804 parking mesta, od čega je 217 mesta sačuvano za stanare obližnjih ulica, koji su izgradnjom pešačke zone ostali bez parkinga. Misli se na potez od Vuka Karadžića do Sremske i Kneza Mihajla do Maršala Birjuzova, a pretplata za mesto će biti 6.500 dinara. Pored toga, ostavljeno je još 50 mesta za vlasnike dva automobila, mesta nisu rezervisana i koštaće 13.000 dinara mesečno, umesto 22.000 dinara. U ponudi su i drugi paketi, gde možete koristiti garažu od 17h do 8h izjutra za 4000 dinara mesečno.

Vesić je pozvao sve građane sa prebivalištem na teritoriji nove pešačke zone u centru grada da se što pre prijave i počnu sa korišćenjem svog novog parking mesta. Osim u Parking servisu u Takovskoj, možete se prijaviti i u druga dva Korisnička servisa, u Mileševskoj ulici i u ulici Kraljice Marije.​ Pored toga, svi žitelji pomenutog kraja imaće pravo na povlašćenu parking karticu, tzv PPK, bez obzira na to da li parkiraju u garaži ili ne i ona će važiti i za prvu i za drugu zonu.

Gradski menadžer Goran Vesić navodi da je ovo prva sertifikovana ekološka garaža u ovom delu Evrope. Ima svoje solarne panele i svoju solarnu energiju, takođe ima 6 punjača za elektro automobile. Garaža ima mesta i za bicikle i sve boje koje su korišćene u rekonstrukciji su organske.

U planu su još dve garaže u okviru pešačkog jezgra, sa povlasticima za stanovnike obližnjih ulica. Kako kaže gradski menadžer Vesić, u garaži na Studentskom trgu biće 250 mesta za stanare Rajićeve, Cara Lazara i drugih ulica. Takođe, novi rok za završetak Kosančićevog venca je prvi novembar, a za „lokalce“ je predviđeno 75 rezervisanih mesta u garaži.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar