POČINJE NOVI SISTEM NAPLATE PARKIRANJA – NEMA VIŠE KAZNI NA ŠOFERKAMA

1

KAZNA ZA PARKIRANJE – Od ponedeljka 3. avgusta u Beogradu se više neće koristiti dnevne parking karte odnosno kazne koje su se do sad ostavljale na šoferkama nepropisno parkirnih vozila, već će kontrolori izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK) koje će biti poslate na kućnu adresu. Vozači će o ovim kaznama moći da se informišu i na sajtu Parking servisa.

Skupština grada Beograda nedavno je usvojila Odluku o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, nakon čega se sada uvodi novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja – eParking.

Nakon što kontrolor izda elektronsku dnevnu parking kartu, ona bi skoro istog trenutka trebala biti vidljiva u posebnom odeljku zvaničnog sajta (parking-servis.co.rs). Da biste proverili da li ste dobili neku kaznu, potrebno je da na sajtu ukucate registraciju svog vozila. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmirite u roku od osam dana, ostvarujete popust u iznosu od 50%. Sada postoji i mogućnost izmirenja ovih obaveza direktnim online plaćanjem.

Parkiranje će od ponedeljka biti moguće platiti na tri načina:

  • slanjem SMS poruke
  • kupovinom e-karte na kioscima
  • uz pomoć nove aplikacije Parking servisa

Pomenuta aplikacija biće dostupna za preuzimanje od naredne nedelje.

KOMPLETAN SPISAK ULICA KOJE ĆE NADZIRATI SOKOLOVO OKO

SOKOLOVO OKO – KAKO IZGLEDAJU NOVA VOZILA ? (FOTO)

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Super… Sad kad dobijes kaznu neces ni znati da si je dobio, ovako si bar znao za njeno postojanje jer si je vido na kolima i mogao si da platis 50 posto manje. I to da dnevna karta kosta 1900 dinara na sat koji kosta 40 dinara je takvo izivljavanje na jadnom narodu. Da li vas nije sramota?

Ostavite komentar