POČELA SEČA STABALA NA MESTU GDE JE PLANIRANA IZGRADNJA GONDOLE

0

U Beogradu je, u parku Ušće sa novobeogradske strane, rano jutros počela seča stabala na površini na kojoj je planirana izgradnja gondole. Od jutros, radnici JKP Zelenilo rade na čišćenju terena, prenosi N1. Prema nezvaničnim informacijama, planirano je da u narednim danima bude posečeno 150 stabala.

Gondolu gradi JP Skijališta Srbije. Radovi na izgradnji gondole od Ušća do Kalemegdana, koja će biti duga oko jednog kilometra, prema najavama gradskih čelnika, počinju do kraja ove godine.

Grad Beograd finansira jednu trećinu projekta, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija daje dve trećine novca, budući da je projekat izgradnje gondole svrstan među kapitalne investicije. Gondola će koštati oko milijardu i osamsto miliona dinara, od čega će 600 miliona obezbediti Grad Beograd, a ostalo Ministarstvo turizma i telekomunikacija.

Gradske vlasti računaju da će oko 3.000 osoba na sat prelaziti ovaj potez u oba smera, za oko pet minuta – jer će gondola voziti oko 20km na sat i brojati 35 kabina.

Izvor: N1

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar