POČELA NOVA KONTROLA – KAZNE ZA BAHATO PARKIRANJE OD 5 DO 25 HILJADA DINARA

0

Kao što smo pisali, nova kontrola parkiranja sistemom Oko sokolovo počela je juče, a ta vozila saobraćaće 24 sata kroz 93 centralne gradske ulice kuda prolazi gradski prevoz.

Sistem je napravljen tako da snima 360 stepeni oko vozila, a zahvaljujući geografskom lociranju ulica, sistem prepoznaje da li je vozilo parkirano regularno ili ne. Ukoliko nije, prepoznaje se da li je parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelenoj površini ili tramvajskim šinama. Takođe, ukoliko u vozilu ima vozača i upaljena su sva četiri migavca, to neće biti sankcionisano.

Govoreći o kaznama, iz Komunalne milicije ističu da su kazne za bahato parkiranje u rasponu od 5 do 25 hiljada dinara. Najveće kazne su za fizičko lice kada je vozilo parkirano na pešačkom prelazu, žutoj traci, zelenoj površini i tramvajskim šinama. Najblaže kazne su za situacije kada je vozilo parkirano na trotoarima, gde se ne ometa mnogo kretanje pešaka ili u nekim sporednim ulicama.

Nakon fotografisanja vozila u prekršaju, obaveštenje dobija vlasnik vozila. Vlasnik može u roku od osam dana dostaviti komunalnoj miliciji ko je upravljao vozilom i u tom slučaju će lice koje je upravljalo dobiti prekršajni nalog.

Novi sistem do 10. avgusta radi u takozvanom probnom režimu, a naplata kazni počeće nakon tog datuma.

Povezano:

SOKOLOVO OKO – KAKO IZGLEDAJU NOVA VOZILA ? (FOTO)

SOKOLOVO OKO OD SUTRA NA ULICAMA BEOGRADA

izvor: bgportal.rs

viber-baner-poziv-beograduživo

 

POGLEDAJ JOŠ: SAOBRAĆAJNa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar