PETI KUP MATEMATIČKE GIMNAZIJE U BEOGRADU I 46 MEDALJA ZA SRBIJU, BRAVO!

0

Održan je peti Kup Matematičke gimnazije u Beogradu, međunarodno takmičenje u matematici, informatici i fizici. Naši klinci su osvojili čak 46 medalja!

Ove godine se okupilo više od 160 takmičara i 30 ekipa koje su došle iz 13 evropskih zemalja (BiH, Hrvatska, Bugarska, Nemačka, Mađarska, Italija, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Rusija, Velika Britanija, Slovenija i Srbija). Našu zemlju je predstavljalo šest timova iz Beograda, Pančeva i Valjeva.

Đaci iz Srbije osvojili su 5 zlatnih, 18 srebrnih i 23 bronzane medalje i pokazali svetu da Srbija ima ozbiljne kapacitete za budućnost. Za najboljeg među matematičarima proglašen je gospodin Jovan Toromanović, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.

Najuspešnijim timovima su pehare uručili pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Irini Reljin, najbolji srpski i vodeći matematičar u oblasti teorije skupova i analitičke tipologije na svetu Stevo Todorčević, dok je ispred Piraeus banke to učinila Miroslava Nešić Bikić, menadžerka korporativnih komunikacija. Ova banka je finansijski i organizaciono podržala Kup Matematičke gimnazije.

Da li će ovi mladi talenti dobiti svoj zasluženi prostor u našem društvu ili će se u senci raznih zvezda rijaliti programa neprimetno išunjati iz ove zemlje, ostaje da se vidi.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar