PENZIJE OD 1. SEPTEMBRA SAMO UZ NOVU LIČNU KARTU

0

Krajnji rok za izdavanje penzija sa starim ličnim kartama je 31. avgust i novog produžavanja neće biti, a bez lične novac može da se podigne samo na bankomatima.

MUP je izdao obaveštenje da, iako je istakao rok, građani i dalje mogu da podnose zahteve za izdavanje biometrijskih ličnih karata u policijskim upravama i stanicama. Starijim, kao i nepokretnim i teško bolesnim građanima, MUP je omogućio da zahtev za izdavanje lične karte podnesu i  uručuju van prostorija MUP-a. Takođe, ako neko iz istih opravdanih razloga ne može lično da podnese zahtev, neko od članova porodice treba da obavesti organizacionu jedinicu MUP-a po mestu prebivališta ili boravišta i da priloži dokaz o sprečenosti. U tom slučaju ovlašteni će na kućnoj adresi te osobe primiti zahtev i dostaviti novi dokument

Propisane kazne za lice koje nema ličnu kartu ili koje u određenom vremenskom periodu ne podnesu zahtev za izdavanje lične karte je 50.000 dinara ili kazna zatvora od 30 dana, a sa 5.000 dinara se kažnjava lice koje nema ličnu kartu, a dužan je da ima.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar