PANČIĆEV CENTAR – KONAČNO SE SREĐUJE ZGRADA U BOTANIČKOJ BAŠTI

0

Dekan Biološkog fakulteta prof. dr Željko Tomanović potvrdio je da je od gradskih vlasti dobijeno rešenje o leaglizaciji objekta koji nedovršen i zapušten u Botaničkoj bašti stoji još od 1995. godine. Takođe, dobijena je i dozvola za početak radova.

U pitanju je objekat za koji je planirano da nakon sređivanja bude Pančićev centar, odnosno mesto gde će biti izložena kompletna zaostavština Josifa Pančića.

Za sređivanje i kompletno opremanje objekta biće potrebno oko 2,5 miliona evra, a novac će biti obezbeđen iz kredita evropske banke.

Posetioci će imati priliku da vide zaostavštinu sa herbarijumom, omorikom, Pančićevim ramodama, beleškama, retkim i vrednim knjigama. Sve ovo do sada je, prema rečima profesora Tomanovića, čuvano u upravi zgrade Botaničke bašte, u neprimernim uslovima.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar