OMOGUĆENO UPISIVANJE PROMENE POLA IZVRŠENE U INOSTRANSTVU

0

Po prijemu pritužbe državljanke Srbije sa prebivalištem u inostranstvu o nemogućnosti da u matičnim knjigama promeni pol, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole.

Odrađen je postupak kontrole rada Kabineta za transrodna stanja Klinike za psihijatriju KCS, koji je zadužen za izdavanje potvrda o promeni pola, kao i rada Republičke stručne komisije za transrodna stanja Ministarstva zdravlja.

Utvrđene su nepravilnosti i nejasnoće u radu ova dva organa i kako navodi inspekcija Ministarstva zdravlja preduzete su sve zakonom propisane mere, pa je nadležna zdravstvena ustanova izdala i poslala potvrdu o promeni pola nadležnoj matičnoj službi.

Zaštitnih građana je saopštio da su na ovom primeru ispravljeni svi propusti u radu nadležnih organa i da je sada u matične knjige Srbije omogućeno upisivanje promene pola izvršene u inostranstvu.

izvor: 021.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar