OMOGUĆENE ANONIMNE PRIJAVE INCIDENATA U BOLNICAMA PREKO APLIKACIJE

0

U Srbiji je sa radom počela nova aplikacija preko koje će pacijenti anonimno moći da prijave incidente i događaje u bolnici koji bi mogli da naškode pacijentima.

U pitanju je aplikacije CIRSS (Critical Incidence Reporting System Srbija), a može da se primeni za bolnice: VMA, Klinički centar Srbije, Klinički centar Niš, Klinički centar Vojvodine, Klinični centar Kragujevac i Univerzitetska dečija klinika. Prijave mogu vršiti i radnici i pacijenti.

Kako biste dobili kod za prijavljivanje, potrebno je da zvaničnom administratoru ovih bolnica prosledite podatke koje treba uneti u aplikaciju. Naglašava se da su sve prijave anonimne i uvid u podatke imaće isključivo zvanični administratori.

Podaci i prijave dobijeni preko ove aplikacije koristiće se u edukativne svrhe, kako bi se stekao uvid u najčešće incidente u bolnicama.

Na sajtu CIRSS navodi se da je „kritični incident“ svaki događaj koji bi mogao da naškodi pacijentu, a da isti može da se izbegne promenom ponašanja i unapređenjem procesa rada. Takođe se misli i na neplanirane povrede i produžetak lečenja usled greške u medicinskom postupku.

izvor: ekapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar