OBAVEŠTENJE: ZABRANJEN ULAZAK KOLIMA NA GROBLJA ZA ZADUŠNICE

0

Danas su Duhovne zadušnice i ulazak motornim vozilima na sva beogradska groblja na Zadušnice neće biti dozvoljen od 7 do 15.30h, saopšteno je iz JKP „Pogrebne usluge”.

JKP „Pogrebne usluge” apeluje na građane da za odlazak na groblje umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz. Kapije za motorna vozila biće otvorene od 15.30 do 19 časova, dok je na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.
U nedelju, 4. juna, kapije za motorna vozila biće otvorene od 7 do 19  časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju. Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima – Lešću, Orlovači i Novom bežanijskom, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7 do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge“.

Iz ovog preduzeća apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.
Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do pada i povređivanja.

„Pogrebne usluge” apeluju na roditelje da vode računa o kretanju dece jer je pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica zabranjen.

izvor: beograd.rs

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.