NOVINA – PRODUŽEN ROK ZA ZAMENU ORUŽANIH LISTOVA

5

Iako je rok za zamenu oružanih listova utvrđen Zakonom o oružiju i municiji (usvojenom 2015. godine) bio 5. mart 2019. godine, Skupština Srbije je po hitnom postupku usvojila izmene tog zakona.

Izmenama i dopunama usvojenim sada rok za zamenu oržanog lista produžava se za jednu godinu, odnosno do 5. marta 2020. godine.

U obrazloženju Vlade Srbije, koja je podnela zahtev za usvajanje tih izmena, navodi se da veliki broj vlasnika oružja još uvek nije podneo zahtev za izdavanje novog oružanog lista. Kako se bližio rok za zamenu, očekivao se veći broj zahteva i smatralo se da oni ne bi bili okončani u propisanom roku.

izvor: Novosti

Šta je sve potrebno i koliko košta zamena oružanog lista pogledajte u tekstu:

ŠTA JE POTREBNO ZA OBAVEZNU ZAMENU ORUŽANIH LISTOVA?

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

5 komentara

  1. Ako ne daj Bbože dođe do nekog sukoba, pa dobijemo poziv za odbranu Otadžbine, a mi nemamo položeno za rukovanje oružjem koje treba da se plati, tamo“ nekom“ njihovom covek.možemo da je branimo samo bez oružja „motkama“ , zato sto država ne bi smela da da oružje licima koji za to nemaju položen ispit.

  2. 25 godina imam revolver 357 magnum kupljen u Zastavinoj prodavnici,plaćam svake godine uredno porez.Nisam sudski nikad kažnjavan.Vratio revolver,nemam živaca za ovako glupu i skupu proceduru,Mislim da je svakom normalnom jasno da se ovde radi u još jednoj od bezbroj pljački gradjana od strane vlasti.

  3. Nada stanojevic on

    Mup jos uvek nema podatak o produženom roku za preregistraciju oruzja. Odakle vam podatak, na sajtu Skupstine Srbije 11.1.2019 postoji predlog o produženju roka. Malo neozbiljno s vase strane, razlika prodruzen i predlog o produženju je velika.

  4. Ljudi nemaju para ni vremena da se upuste u proceduru zamene oružnog lista. masovno prodaju oružje, a za isto nema ni kupaca ni novaca. Začaran krug.

Ostavite komentar