NOVI RADOVI POČINJU USKORO – DO NOVEMBRA BEZ TRI LINIJE TRAMVAJA

0

Radovi na Trgu republike zbog čega je došlo do velikih promena u saobraćaju počeli su u ponedeljak, 1. aprila. Sledećeg meseca pridružiće se tim radovima rekonstrukcija ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije.

Ukoliko ne dođe do odlaganja, radovi će početi 6. maja, a prema najavama trajaće do kraja novembra. Trebalo bi da se ovaj potez radi u tri faze, od čega je prva rekonstrukcija ulice Džordža Vašingtona. Druga faza su radovi u 27. marta i deo ulice Cara Dušana. Treća faza podrazumeva radove u drugom delu ulice Cara Dušana i Kraljice Marije.

Kada se stavi završni sloj asflata, ulice će biti sukcesivno puštane za saobraćaj, ali je najavljeno da tramvaji neće prolaziti ovuda sve dok se rekonstrukcija ne završi u potpunosti. To su tramvaji 2, 5 i 10. Tri najveće i najprometnije raskrsnice na ovoj trasi biće zatvarane na sedam dana.

Plan je da sve ulice maju tri saobraćajne trake i dve za mešoviti saobraćaj, kojima će ići i tramvaji i autobusi. Tramvajske šine ipak neće biti sredinom ulice, jer nadležni kažu da bi to podrazumevalo pomeranje kolovoza i seču stabala. Iz Sekretarijata za investicije kažu da će sa obe strane ulice biti parking, a širina trotoara u najužim delovima biće dva metra. Menjaće se i elektro instalacije, vodovodne cevi i kišna kanalizacija.

Radove će obavljati francuska kompanija Kolas reil i domaća kompanija Energoprojekt niskogradnja. Projekat je vredan 18,2 miliona evra, a finansijra se kreditom EBRD.

Pročitajte i:
MAPA IZMENA GRADSKOG PREVOZA U CENTRU (FOTO)
TRG REPUBLIKE – ZATVARANJE ULICA I SVE IZMENE U PREVOZU

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar