NOVI PLANOVI ZA VOŽDOVAC – KAKO ĆE IZGLEDATI NOVE ZGRADE?

0

Grad Beograd priprema nove planove za područje opštine Voždovac. To je dobra vest za investitore ali i za buduće kupce nekretnina. Lokacije na ovoj opštini postaju sve atraktivnije ulagačima. S obzirom na to da po mišljenju urbanista, trenutno postoji neravnomerna izgradnja a samim tim i nedovoljna iskorišćenost prostora, u planu je bolja iskorišćenost.

Plan se odnosi na područje oko 4,6 hektara, tj. na prostor određen ulicama Vojvode Stepe, Đure Marđerčića (na severnom kraju), SMT (Spoljna magistralna tangeta, na južnom kraju-produžetak ulice Save Maškovića) i na planirane ulice Nove 1 (na istočnoj strani). Ovo područje se definiše i kao blok 65 i blok 66. Planom se predviđa podela bloka 65 na tri urbanističke zone i bloka 66 na dve zone. Na ovom području sada ima oko 1.185 stanovnika i oko 170 zaposlenih.

Očekuje se još oko 1.200 domaćinstava i oko 430 zaposlenih.

U pitanju su lokacije na Voždovcu koje nemaju dovoljnu iskorišćenost kapaciteta a imaju visok funkcionalni potencijal i odlikuje ih pogodna saobraćajna i komunalna infrastruktura. Takođe se radi o lokaciji koja može biti primamljiva potencijalnim kupcima jer su cene nekretnina 10 do 30% povoljnije u odnosu na centar grada ili Vračar.

Za izradu Plana detaljne regulacije bio je zadužen Urbanistiq Beograd. Plan predviđa komercijalne i stambene sadržaje. Kad su u pitanju komercijalni sadžaji, predviđeni su tzv. Linearni centri, u čijim blokovima će biti aktivno poslovanje (razne vrste trgovina, agencije, ugostiteljstvo), hoteli i poslovni objekti, kao i trgovine i ordinacije.

Od stanova se očekuje da budu funkcionalni, zdravi i ekonomični. U planu su i višespratne podzemne garaže, jer se očekuje veliki broj vozila. Činjenica je da će izgradnja nekretina dovesti do velike iskorišćenosti prostora pa se planom predviđa  dovoljno zelenila na krovovima i terasama kao i obavezni vodopropusni zastori na terasama i krovovima povučenih spratova.

Iz Grada poručuju da je su u pitanju prikazana rešenja ali ne i konačni planski predlozi.

Svakako, sve ovo će obradovati investitore ali i sugrađane koji planiranju kupovinu nekretnine u bliskoj budućnosti a dopada im se ovaj deo grada.

vojvode stepe voždovac

Izvor: E-kapija

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar