NOVI NEREDI – PROTESTI ISPRED SKUPŠTINE UŽIVO (FOTO, VIDEO)

0

PROTESTI ISPRED SKUPŠTINE UŽIVO – Nakon sinoćnjih protesta i nemira, novo okupljanje građana počelo je danas u 18h. I večeras je veliki broj građana izašao na ulice, a stanje uživo možete ispratiti u tekstu u nastavku.

23.30h – U centar grada je stigla Gradska čistoća koja je počela da raščišćava predeo gde su bili demonstranti.

23.20h – Jedan taksista je vozilom uleteo u kordon polcije, nakon čega su ga pripadnici policije uhapsili. U ovom incidentu povređen je jedan policajac. Na demonstrante se i dalje baca suzavac. Kordon je pomeren do Crkve Svetog Marka, a demonstranti su pomereni dublje ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Suzavac pravi problem svim sugrađanima u centru grada, a i šire.

23hOko 23h na Terazijama ispred Palate Albanija zabeležena je šokantna scena na kojoj više od dvadeset policajaca tuče mladića koji leži na asfaltu.

22.45h – Sukob i dalje traje u Bulevaru kralja Aleksandra, ponovo se baca suzavac i to više puta.
Vetar je suzavac odneo i do Knez Mihailove ulice, gde trenutno nema demonstranata.

Najavljena je vanredna konferencija za novinare na kojoj će se u 23h građanima obratiti ministar policije Nebojša Stefanović.

22.30h – Došlo je do sukoba okupljenih građana i Žandarmerije. Iz oklopnih vozila ispaljeni su suzavci.

21.50h – Kod Doma omladine došlo je do međusobnog sukoba demonstranata.

21h – U Pionirskom parku je policija sa konjima, demonstranti beže od suzavca. Oklopna vozila su stigla do Doma Narodne Skupštine. Kordoni su u Bulevaru kralja Aleksandra, kod „Londona“, u Takovskoj i Trga Nikole Pašića. Zakrčen Terazijski tunel.

20.30h – Građani su počeli da bacaju flaše i baklje u pravcu policije nakon čega je bačen suzavac. Došlo je do većih sukoba i nereda, a demonstranti se pomeraju ka Bulevaru kralja Aleksandra i ka Pionirskom parku.

19h – Počelo skandiranje građana policiji.

18.30h – Okupljeni građani krenuli su ka centru grada, odnosno ka Narodnoj skupštini iz više pravaca. Pripadnici Žandarmerije nalaze se ispred, ali i u Skupštini.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar