50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NOVI NAMETI – DVA TEHNIČKA PRELGEDA ZA STARIJE AUTOMOBILE?

0

Ukoliko narodni poslanici usvoje nove izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaju, vlasnici vozila starijih od 15 godina, uskoro će morati dva puta godišnje da posete liniju tehničkog pregleda. Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije, navodi da je prosečna starost vozila u Srbiji 16 godina, a da je tehnička ispravnost na prvom mestu kada je u pitanju bezbednost saobraćaja na našim putevima.

Novim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja će se takođe nivo tehničkog pregleda podići na viši nivo. Trenutne cene tehničkih pregleda za vozila B kategorije se kreću od 800 do 2400 dinara, mada je ova usluga uglavnom besplatna ako se vozilo osigura u jednoj od osiguravajućih kuća sa kojima ustanove za proveru tehničkih mogućnosti imaju ugovor.

Da podsetimo, u toku je akcija Ispravno vozilo – bezbedno vozilo koju zajednički organizuju Auto-moto savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, u okviru koje svi vozači mogu besplatno da provere ispravnost svojih vozila, koja će, kako je najavljeno trajati do 25. novembra.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar