50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NOVI MOST, KNEZA MILOŠA – ŠTA NAS 2020. GODINE OČEKUJE OD RADOVA?

0

Za 2020. godinu već je najavljeno nekoliko obimnih radova u gradu i, ako ne bude odlaganja, trebalo da se već pripremimo za nove gužve u gradu.


Rekonstrukcija ulice Kneza Miloša odlaže se već godinama, a skorije je plan za rekonstrukciju promenjen. Odustalo se od izgradnje velike podzemne garaže, ali rekonstrukcija će svakako uticati na gužve u glavu. Ulica Kneza Miloša bi trebalo da dobije još jednu, šestu saobraćajnu traku.

Ako ne dođe do odlaganja, ova rekonstrukcija će dovesti do velikih saobraćajnih promena, jer će se saobraćaj preusmeravati na okolne saobraćajnice, a kroz Kneza Miloša prolazi veliki broj linija gradskog prevoza.


Sledeće godine bi trebalo i da se završi rekonstrukcija četiri bulavara od Vukovog spomenika do Kalemegdana. Za 2020. godinu ostaje deonica od 1,3 kilometara, koja bi trebalo da počne da se radi u aprilu. Radi se o malom delu Džordža Vašingdona i potezu Cara Dušana do Kalemegdana, sa raskrsnicom na uglu sa Francuskom.

Ako radovi počnu u aprilu, trebalo bi da budu završeni do novembra 2020. godine, makar za saobraćaj, jer će se radovi na trotoarima izvoditi do kraja godine.


Radovi na Savskom trgu iako traju već neko vreme nisu uticali na saobraćaj, pa se to može očekivati sledeće godine. Iako je rečeno da neće biti potpune obustave saobraćaja, ipak će morati da dođe do zatvaranja pojedinih ulica, kao i do izmeštanja okretnice na Savskom trgu. Odatle trenutno kreće oko 10 linija gradskog prevoza.

Očekuje se da prva alternativa Savskom trgu bude Bulevar Vudroa Vilsona, koji prolazi kroz Beograd na vodi, a koji će spajati Stari savski most sa Beogradskim sajmom.


Za kraj, najavljen je početak radova na izgradnji novog mosta preko Save i to za proleće 2020. godine. Stari savski most će biti zadržan najverovatnije do kraja godine, kada će početi demontaža.


izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar