NOVI CENTAR MUP-A NA NOVOM BEOGRADU?

1

NOVI CENTAR MUP-A – Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda uputio je na rani javni uvid elaborat povodom izrade Plana detaljne regulacije za Blok 39 gde bi trebalo da se nalazi i novi centar MUP-a. Postojeća zgrada Fakulteta dramskih umetnosti će se zadržati, uz mogućnost rekonstrukcije i dogradnje postojećeg objekta.

U planu stoji da će pomenuti kompleks imati više od 10 hektara, sa heliodromom i skloništem kapaciteta za oko 300 osoba, sa tehničkim i pomoćnim prostorijama. Takođe, potreban broj garažnih mesta je oko 4.000, među kojima je određen broj mesta za specijalna vozila.

Dodaje se da se projekat sprovodi na osnovu Zaključka Vlade kao prioritetna investicija. Izradi ovog plana pristupilo se na Inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, kojom je predložena izmena javne namene, odnosno visokoškolske ustanove u kompleks posebne namene, kako bi se stvorile mogućnosti za izgradnju službene zgrade MUP-a.

Zgrada bi trebala da se nađe na prostoru oivičenom sledećim saobraćajnicama: Omladinskih brigada, Bulevara Milutina Milankovića, Bulevara umetnosti i Bulevara Arsenija Čarnojevića (auto-put), površine od oko 11,7 ha.

Što se tiče FDU, u dokumentaciji se navodi da je dozvoljena rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta, u cilju osavremenjavanja nastave i poboljšanja uslova korišćenja objekta.

Rani javni uvid uvid obaviće se u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, u Ulici 27. marta do 27. jula.

NASTAVLJAJU SE RADOVI NA KALEMEGDANU

ZATVARANJE ULICA – IZMENE U SAOBRAĆAJU

Izvor: E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Mirče stojković on

    Šta je sa zaprašivanje protiv komaraca u podavalskim naseljima kao da ne postoje od komaraca nemože da se živi.

Ostavite komentar