NOVE INFORMACIJE – POBEDNIK IPAK OSTAJE ISKRIVLJEN?

0

Pre više od mesec dana bronzana figura Pobednik posle više od 90 godina prvi put je uklonjena sa Kalemegdana. Prebačena je u Smederevo gde se obavlja restauracija.

Istovremeno, na Beogradskoj tvrđavi radi se na samom postamentu, odnosno statičkoj sanaciji spomenika. Jedan od razloga za rekonstrukciju upravo je bila informacija da je Pobednik nagnut 30 centimetara u jednu stranu.

Iako su mnogi mislili da će rekonstrukcija ovog beogradskog simbola podrazumevati ispravljanje, to se ipak neće dogoditi. Spomenik će ipak i dalje biti nakrivljen. Iz Zavodda za zaštitu spomenika kulture Beograda napominju da bi ispravljenja prouzrokovalo druge probleme. Ipak, urađena je stabilizacije, te su sprečena dalja pomeranja.

Nakon restauracije same figure, Pobednik će se ponovo naći na svom mestu na Kalemegdanu sredinom februara 2020. godine.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar