NOVA TROLEJBUSKA MREŽA U CENTRU GRADA

0

NOVA TROLEJBUSKA MREŽA  – Početkom godine raspisana su dva tendera za sređivanje trolejbuske mreže u centru grada – ka Dunavskoj i u Nemanjinoj i Kneza Miloša. Nedavno su izvođači izabrani, a bliži se i početak radova. Ugovor je zaključen sa grupom ponuđača ATM BG, Bauvesen, Elnos BL i DC energokop. Neto vrednost ugovorenih radova je nešto više od 346.000.000 dinara, a rok za završetak radova je 180 dana.

U toku su pripremni radovi na organizaciji, geodetskom snimanju i stacioniranju opreme. Posao podrazumeva izgradnju nove ispravljačke stanice na uglu Cvijićeve i Draže Pavlovića i izgradnju oko dva kilometra kontaktne mreže trasom ulica Cvijićeva, Venizelosova, Gundulićev venac, Žorža Klemansoa i Dunavska. U ovom delu grada biće rekonstruisane i tri raskrsnice kako bi se omogućilo odvijanje planiranog trolejbuskog saobraćaja, prenosi list Politika. Tokom radova biće rekonstruisana i ukrštanja Venizelosove i Cvijićeve, Venizelosove i Gundulićevog venca, kao i Gundulićevog venca i Žorža Klemansoa.

Drugi deo posla obuhvatiće radove na ontaktnoj mreži u Nemanjinoj ulici do Slavije i na mreži od Depoa do Žorža Klemansoa duž Gundulićevog venca. Ugovor za ovaj posao zaključen je sa grupom ponuđača D.C. energokop, ATM BG, Intergradnja kop i Geoexp. Vrednost ovih radova je oko 91.940.000 dinara, a rok za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova je takođe 180 dana. Nakon završetka ovih radova trebala bi biti izgrađeno oko 200 metara nove trolejbuske mreže duž Gundulićevog venca, kao i kontaktna mreža u Nemanjinoj ulici, između Trga Slavija i Kneza Miloša.

Izvor: Politika

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar