50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NOVA PODZEMNA GARAŽA U SAMOM CENTRU GRADA

0

U samom centru grada, u Finansijskom parku planirano je da se izgradi podzemna garaža na dva sprata sa 460 mesta. Na toj parceli je predviđeno smanjenje prostora javne službe i povećanje komercijalnih sadržaja.

Radi se o delu bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine. U delu parka kod Gavrila Principa, planirana je dvoetažna podzemna garaža sa ulazom i izlazom iz Ulice admirala Geprata a zauzimaće površinu od 2,1 hektara. Na tom delu trenutno nema komercijalnog sadržaja ali će biti čak 7320 kvadratnih metara takvog prostora. Takođe se planira i smanjenje površina objekata i kompleksa javnih službi sa 8920 na 6085 kvadrata.

Spomenik kulture Amam kneza Miloša se neće dirati  a objekti Vojno-građevinske direkcije koji su van fuknkcije a pod zaštitom su države će takođe biti zadržani.

Za zgradu Zavoda za fotogrametriju se navodi da je devastirana i da ne može da se prilagodi zahtevima savremenih komercijalno-poslovnih objekata a parcela na kojoj se ovaj objekat nalazi je u privatnom vlasništvu i na njoj su planirani poslovno-komercijalni sadržaji.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar