NOVA GRADSKA ATRAKCIJA – BEOGRAD DOBIJA PAMETNE GOVORNICE (FOTO)

0

BEOGRAD DOBIJA PAMETNE GOVORNICE – U Beogradu je nedavno predstavljena pametna govornica koja će zameniti stare i neupotrebljive govornice koje su trenutno postavljene širom grada.

Nove govornice, poput onih koje trenutno imaju London i Njujork, osim mogućnosti telefoniranja imaće i gradske servise, obaveštenja o kulturnim događajima, mape na kojima ćemo moći da vidite poziciju i kako da dođete od jedne do druge tačke. Prvih 50 govornica biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica.

Gepostet von Naučno-tehnološki park Beograd am Dienstag, 2. Juni 2020

Gepostet von Naučno-tehnološki park Beograd am Dienstag, 2. Juni 2020

Govornice imaju interaktivnu tablu, osetljivu na dodir, koja se nalazi sa bočne strane govornice. Ona je podeljena po oblastima koje možete odabrati dodirom prsta. Među opcijama tu su Hrana i piće, gde možete pronaći predlog restorana, kao i GSP opcija, odnosno mogućnost da pretražite linije gradskog prevoza i nađete svoju rutu kretanja do određenog mesta.

Na prednjoj strani govornice moći će da se vidi vremenska prognoza, reklame poznatih robnih marki, kao i mogućnost isprobavanja odeće.

Vrednost prve faze, odnosno postavljanja prvih 50 govornica je 2,5 miliona evra, a kako će one tačno izgledati i gde će se nalaziti znaće se na jesen.

E.SANDUČE – INFOSTAN UVEO NOVINU ZA PLAĆANJE

NOVA PREVARA – NE OTVARAJTE NAVODNI MAIL IZ BATUTA

Izvor: Mondo, Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar