NOVA GODINA I NOVA PRAVILA ŽENAMA ZA ODLAZAK U PENZIJU

0

PENZIJA ŽENE 2020. – Svaki zahtev za odlazak u penziju koje žene podnesu posle 31. decembra 2019. godine podlegaće novim uslovima. Izmena u ostvarivanju prava na penziju kod muškaraca neće biti, pa će kao 2020. godine, kao i 2019. godine biti potrebno 65 godina života i najmanje 15 godina upisanog staža.

Što se žena tiče, 2020. godine ženama će biti potrebno 15 godina staža, a pravo na penziju moći će da ostvare sa 63 godine. Ovo je šest meseci kasnije nego tekuće godine.

Pravo na prevremenu penziju menja se i kod žena i muškaraca, te će sledeće godine važiti sledeći uslovi:

  • muškarci sa 40 godina staža i 58 godina života i četiri meseca
  • žene sa 39 godina staža i 57 godina i osam meseci.

Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar