„NARODNE“ PATROLE PO BEOGRADU ZABRANJUJU KRETANJE MIGRANATA (VIDEO)

1

„NARODNE“ PATROLE PO BEOGRADU – Ovih dana društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi kako grupa muškaraca sa crnim kapuljačama predstavlja kao Narodna patrola i noću presreće migrante u Beogradu, preteći im i zapovedajući kako da se ponašaju.

Oni su izbeglicama i migrantima sa Bliskog Istoka u petak uveče delili pamflete, okruživali ih u grupama i govorili im kako im je zabranjeno kretanje od 22h do 06h ujutru. Takođe, govorili su im i da im je zabranjeno kretanje preko dana ukoliko ih je zajedno više od troje.

U pitanju su članovi narodne inicijative Nema predaje Kosova i Metohije, a evo šta je pisalo na pomenutom pamfletu:

Zbog učestalih bolesnih napada na srpske žene i devojke, zabranjeno vam je kretanje van migrantskih centara od 22 časova do 6 časova ujutru. I kretanje više od tri osobe u grupi tokom dana. Napadi na naše građane vam neće proći nekažnjeno.

Mi znamo da ste ovde u Srbiji na proputovanju ka EU i da ne želite se da duže zadržavate u našoj zemlji. Dok ste ovde ne dirajte naše žene, našu decu i građane i niko ni vas neće dirati. Ukoliko nekog napadnite, mi ćemo odgovoriti. Mi nismo država, ni policija, mi smo narod. I naš odgovor će biti žestok. Naše patrole će od sada povremeno patrolirati Beogradom, tamo gde vi budeti i reagovati ako bude nasilje sa vaše strane. Ne dirajte niko i u miru možete da nastavite svoj put. Kao što mi u vašoj državi moramo da poštujemo vaše zakone i običaje, poštujte i vi naše ili ćete se suočiti sa odgovorom koji biste i vi dali nama u vašoj zemlji kada bi vas mi maltrtirali. Raširite ovu našu poruku i svojim sunarodnicima. Želimo vam sve najbolje i srećan put.

Nakon ovog slučaja, oglasili su se i iz policije navodeći da su o svemu obavestili tužilaštvo koje je naložilo da se ispitaju sve činjenice i okolnosti u vezi pomenutog događaja i snimka koji se pojavio.

Izvor: Večernje novosti, N1

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Podelite ovo sa prijateljima

1 komentar

Ostavite komentar